Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 079-3237481
  • info@assurantiecompleet.nl
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Doorlopende reisverzekering op vakantie

Niets is zo belangrijk als een zorgeloze vakantie en een reisverzekering kan je daarbij helpen. Maar hoe weet je welke je moet kiezen en waar  je op moet letten?

Je gaat een paar weekjes onbezorgd op vakantie naar de zon. Waarschijnlijk word je niet het slachtoffer van een diefstal en overkomt je medisch niets, maar dat weet je natuurlijk niet zeker. Dus kun je maar beter verzekerd zijn tegen calamiteiten. Een reisverzekering biedt de oplossing, maar welke kies je en waar moet je op letten?

Tijdens de vakantie dreigen er gevaren waar je niet bij stilstaat. Jouw bagage kan gestolen worden, maar je kunt bijvoorbeeld ook erg ziek worden tijdens de vakantie. Of jouw naasten overkomt thuis iets, waardoor je met spoed terug moet vliegen naar Nederland. Zonder een reisverzekering draag je deze kosten zelf. Je kunt kiezen voor een eenmalige reisverzekering of voor de doorlopende reisverzekering.

Waarom kun je echt niet zonder een reisverzekering?

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat een reisverzekering alleen zin heeft voor een wintersportvakantie. Dat is een groot misverstand. Ook tijdens een zonvakantie dreigen er gevaren. De dekking is veel ruimer dan alleen maar vergoeding van diefstal van jouw spullen. Je maakt bijvoorbeeld kosten omdat je door een brand het hotel uit moet. Of je hebt een blessure opgelopen tijdens een wandeling in een heuvelachtig gebied. De repatriëring door een helikopter kan duur uitpakken. De reisverzekering vergoedt dit soort kosten. Ook geld kun je meeverzekeren en bijvoorbeeld ook de auto waarmee je op vakantie gaat.  

Wanneer kiezen voor de doorlopende reisverzekering?

Voor een vakantie van één weekje naar de zon ben je wat betreft de kosten beter uit met de aflopende reisverzekering. Voor een langere vakantie kan de doorlopende reisverzekering al uit. Deze polis biedt dekking gedurende de dagen dat je op vakantie bent. Een doorlopende reisverzekering biedt het hele jaar dekking. Dus niet alleen tijdens jouw vakantie naar de zon, maar ook tijdens de stedentrip en een week in een bungalowpark in de kerstvakantie. De verzekering biedt ook dekking voor de wintersport, maar neem voor de wintersport wel even contact met ons op. De doorlopende reisverzekering moet namelijk ook dekking bieden tijdens het skiën of andere wintersporten.

Ook vakanties van andere gezinsleden zijn verzekerd

Gaat jouw thuiswonende zoon of dochter op vakantie? Ook dan biedt de doorlopende reisverzekering dekking. Uiteraard moeten ze bij het afsluiten van de reisverzekering wel meegenomen worden. Ook voor één overnachting in een hotel of een B&B biedt de verzekering dekking.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 22-05-2023. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.